Zijn contactlenzen ook geschikt voor gevoelige ogen?

Heb je gevoelige ogen? Ook voor u bestaan er de perfecte contactlenzen!

Last van branderige ogen door contactlenzen? Tegenwoordig bestaan er veel soorten lenzen voor droge ogen. Lenzen met een hoge zuurstofdoorlatendheid zorgen er voor dat er meer zuurstof aan het oog komt, waardoor de ogen minder droog voelen. Door de airco (airconditioning) kunnen je ogen veel droger voelen, probeer daarom zoveel mogelijk rokerige ruimtes en airconditioning te vermijden.

Er bestaan contactlenzen voor droge ogen: deze hebben een hogere zuurstofdoorlatendheid. Meestal zijn zuurstofdoorlatende contactlenzen zachte lenzen. Dat betekent letter dat de contactlenzen tot vijf keer zoveel zuurstof doorlaten naar het hoornvlies. Bij normale zachte contactlenzen geeft alleen de waterinhoud van de lens zuurstof door aan het oog. Bij zuurstofdoorlatende lenzen zorgen de siliconen ervoor dat het zuurstof het oog zowel direct als via het water bereikt. Hierdoor hebben de lenzen dus minder water nodig, waardoor ze minder snel uitdrogen.

Blijf je ondanks zuurstofdoorlatende lenzen nog last hebben van droge ogen? Probeer dan zeker de nieuwste generatie hydrogel contactlenzen. Die bestel je hier!

Lees hieronder onze tips voor contactlenzen bij droge ogen:

  • Gebruik oogdruppels en sprays.
  • Neem oogvitamines. 
  • Gebruik silicone hydrogel lenzen of contactlenzen met een lager watergehalte. 
  • Draag daglenzen.
  • Reinig je lenzen beter. 


Druppels voor droge ogen
Contactlenzen en oogdruppels zijn perfect te combineren maar niet alle soorten oogdruppels zijn geschikt voor lensdragers. Als contactlensdrager kan je druppels zoals Blink Contacts, Hycosan en Artelac Rebalance gebruiken. Ze werken verfrissend en zijn verlichtend voor je ogen. Bieden oogdruppels geen oplossing voor jouw probleem? Ga langs bij je oogarts die je speciale druppels voor droge ogen kan voorschrijven.